“Jouw eigen feestje…”

Het leuke van recepties, feesten, verjaardagen of andere bijeenkomsten is dat iedereen wel iets lekkers meeneemt. Dat wil zeggen dat een ieder iets van zichzelf meeneemt zoals geduld, zachtheid, kracht, gezondheid, liefde, tederheid, zuiverheid, intelligentie, hoop. Dit is echt wat je een feestje noemt.

Helaas zijn alle mensen niet hetzelfde en worden wij geconfronteerd met diversiteit in beschavingen en niveauverschillen. Hier ligt een uitdaging om voor ons als mens een circulatie op gang te brengen zodat er een vruchtbare uitwisseling kan ontstaan.

Zodra jij de schoonheid in jezelf hebt opgemerkt, zal het je steeds beter lukken om die bij anderen te ontdekken. Kenmerken als geduld, wijsheid, schoonheid, zachtheid en genegenheid zijn alleen te herkennen als je ze ook in jezelf hebt bemerkt. Werk hieraan en jij komt dichterbij jezelf.

Begin iedere dag opnieuw de eerste momenten van deze dag goed te leven om de komende uren voor te bereiden. “Maak je geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf”. Denk hierover na.

De macht van de gedachte is een realiteit. Denk aan vreugde, mooie en waardevolle momenten, zachtheid, geduld, zuiverheid en tederheid. Maak van iedere dag opnieuw een feestje en hang jouw eigen waardevolle slingers op.

Over bankvoorbewustzijn

Rond mijn 30ste werd ik getriggerd door de vraag “Heb ik of ben ik een identiteit?” Wat is het verschil tussen hebben en zijn, vorm en vormloos, bezit en vreugde? Tijdens mijn bankcarrière werd ik geconfronteerd met ondernemingen, cash flow en eigen vermogen. Hierin miste ik de waardering voor het menselijk kapitaal. Dit heeft geleid tot de Bank voor Bewustzijn waarbij ik uitga dat bewustzijn het enig waardevaste kapitaal is. De Bank voor Bewustzijn besteedt aandacht aan de mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten en streeft naar een vergroting van zelfinzicht, zelfmanagement, sociaal bewustzijn en relatiemanagement, zoals dat zich uit in diverse vormen van leiding geven (o.a. democratisch, inspirerend, gelijkwaardigheid, coachend, tempo aanjagend en autoritair). Ik doe dit op individueel, of op groepsniveau. Ik werk met beroepscoaches die naast hun professie als coach ook een gedegen zakelijke en commerciële achtergrond hebben. Bovendien hebben zij een jarenlange ervaring. Ik richt mij op middenkader en hoger kader bij financiële dienstverleners, maritieme sector, medische wereld, familiebedrijven, MKB, semi-overheid, etc.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s