Nieuwjaarwensen

Jaarwisseling en HANDEN SCHUDDEN.

Je geeft elkaar de hand, schudt en zoent. De ene hand vertegenwoordigt het mannelijke principe, het gevende, en de andere het vrouwelijke principe, het ontvankelijke. Als je dit gebaar allebei bewust maakt, speelt elke hand zijn rol en is het resultaat een actieve harmonie.

Twee personen die elkaar de hand schudden, tonen dat ze elkaar wensen te begrijpen, naar elkaar willen luisteren om daarna dezelfde weg te gaan. Ja, maar op voorwaarde dat, symbolisch, een van de twee handen een positieve energie (de gevende) bevat en de andere een negatieve energie (de ontvangende).

Het gebaar van handen schudden veronderstelt altijd het verlangen om tot een regelmatige activiteit te komen en betekent: “Ik wil proberen uitwisselingen met je te hebben, laten we eens zien of we kunnen samenwerken”.

Maar hoeveel mensen verbinden zich met elkaar, zonder zich erom te bekommeren de taal van de handen te begrijpen? Laten zij niet verbaasd zijn als hun onderneming uiteindelijk mislukt. Let er de komende weken op wat het met jou doet als je aan het handen schudden bent. Wat beleef jij? Wat geeft het jou? Zou je het nog vaker willen doen? Let er eens op,,

Advertenties

Over bankvoorbewustzijn

Rond mijn 30ste werd ik getriggerd door de vraag “Heb ik of ben ik een identiteit?” Wat is het verschil tussen hebben en zijn, vorm en vormloos, bezit en vreugde? Tijdens mijn bankcarrière werd ik geconfronteerd met ondernemingen, cash flow en eigen vermogen. Hierin miste ik de waardering voor het menselijk kapitaal. Dit heeft geleid tot de Bank voor Bewustzijn waarbij ik uitga dat bewustzijn het enig waardevaste kapitaal is. De Bank voor Bewustzijn besteedt aandacht aan de mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten en streeft naar een vergroting van zelfinzicht, zelfmanagement, sociaal bewustzijn en relatiemanagement, zoals dat zich uit in diverse vormen van leiding geven (o.a. democratisch, inspirerend, gelijkwaardigheid, coachend, tempo aanjagend en autoritair). Ik doe dit op individueel, of op groepsniveau. Ik werk met beroepscoaches die naast hun professie als coach ook een gedegen zakelijke en commerciële achtergrond hebben. Bovendien hebben zij een jarenlange ervaring. Ik richt mij op middenkader en hoger kader bij financiële dienstverleners, maritieme sector, medische wereld, familiebedrijven, MKB, semi-overheid, etc.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s