“Afvoer van de keuken is verstopt en vertoont lekkage”

Het zit vandaag niet mee. Ben net terug van vakantie. Tassen uitpakken. Ik heb een paar wassen te strijken. Wat betekent dit nu behalve de loodgieter bellen en vragen de afvoer te repareren? Het zijn twee verschillende aspecten: een verstopping en een lekkage. Als er iets aan het huis mankeert, dan is dit een metafoor voor mijzelf. Mijn lijf, gevoelsleven en geestelijk leven. Wat verstopt mij en waar zit de lekkage? Welke energie weerhoudt mij van dingen, zet mij als het ware stil, stopt mij? Waar laat ik energie lekken? Waardoor loop ik leeg?
Bij verstopping komt “denken in het verleden” bij me op. Ik richt me teveel op het verleden, dat wat is geweest, dat wat was. Spijt over gedane zaken. Hier mag ik weer een les uithalen in plaats van in die lagere emoties te blijven hangen. In hoeverre is dat anders dan de toekomst? Beide zijn schetsen. Wat achter me ligt had anders kunnen verlopen als ik andere besluiten en keuzes had gemaakt. Voor de toekomst ligt de weg nog open. Het voelt goed hierover te fantaseren. Wat zal ik gaan doen? Welke mogelijkheden heb ik en liggen op mij te wachten? Als ik zo aan het mijmeren ben voel ik weer de energie stromen en krijg vleugels om dingen aan te pakken. Als een klein meisje huppel ik dan heen en weer.
Bij lekkage is het vaak moeilijk vast te stellen waar dit water vandaan komt. In dit geval is het zichtbaar want de afvoer vertoont mankementen. Welke afvoer heb ik in mijn lichaam op de verschillende vlakken van het lijf, emoties en gedachten? Ogenschijnlijk werkt alles prima.
Dit betekent alert blijven en bewust zijn….

Advertenties

Over bankvoorbewustzijn

Rond mijn 30ste werd ik getriggerd door de vraag “Heb ik of ben ik een identiteit?” Wat is het verschil tussen hebben en zijn, vorm en vormloos, bezit en vreugde? Tijdens mijn bankcarrière werd ik geconfronteerd met ondernemingen, cash flow en eigen vermogen. Hierin miste ik de waardering voor het menselijk kapitaal. Dit heeft geleid tot de Bank voor Bewustzijn waarbij ik uitga dat bewustzijn het enig waardevaste kapitaal is. De Bank voor Bewustzijn besteedt aandacht aan de mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten en streeft naar een vergroting van zelfinzicht, zelfmanagement, sociaal bewustzijn en relatiemanagement, zoals dat zich uit in diverse vormen van leiding geven (o.a. democratisch, inspirerend, gelijkwaardigheid, coachend, tempo aanjagend en autoritair). Ik doe dit op individueel, of op groepsniveau. Ik werk met beroepscoaches die naast hun professie als coach ook een gedegen zakelijke en commerciële achtergrond hebben. Bovendien hebben zij een jarenlange ervaring. Ik richt mij op middenkader en hoger kader bij financiële dienstverleners, maritieme sector, medische wereld, familiebedrijven, MKB, semi-overheid, etc.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s