“Iedereen vrede en voorspoed in 2015″

 

Hoe is het mogelijk dat 6,9 miljard mensen kunnen claimen dat ze allemaal hetzelfde willen zoals vrede, veiligheid, kansen, voorspoed, geluk en liefde etc.. Bij uitstek zijn we toch niet in staat dit te verwezenlijken voor een ieder, nog steeds zijn er meer dan 50 GROTE conflicten wereldwijd.

Ik ben onder de indruk van de woorden van wijlen Robert Kennedy:

“En als onze tijden moeilijk en verwarrend zijn, zo zijn ze tevens een uitdaging en gevuld met kansen. Het is niet voldoende om te begrijpen of om te zien… Er zijn mensen die kijken naar de dingen zoals ze zijn en vragen waarom? ..Ik droom van dingen die er nog nooit waren en vraag waarom niet?”

Mensen hebben een aantal sterke overtuigingen, zoals:

er is niet genoeg van wat we nodig hebben om gelukkig te zijn,
we moeten met elkaar concurreren om genoeg te krijgen of
de economie moet maar groeien en groeien. ….
In feite streven we de verkeerde dingen na. Dan lossen we ook niets op omdat we niets veranderen aan onze manier van geloven en denken.

“Droom van de dingen die er nooit voor iedereen waren zoals vrede, voorspoed geluk….

Vraag je af waarom niet?

Kijk in de boekenkast 2015 en wellicht tref je een boek dat je hierbij verder kan helpen..

Een vredelievend 2015 toegewenst.

Advertenties

Over bankvoorbewustzijn

Rond mijn 30ste werd ik getriggerd door de vraag “Heb ik of ben ik een identiteit?” Wat is het verschil tussen hebben en zijn, vorm en vormloos, bezit en vreugde? Tijdens mijn bankcarrière werd ik geconfronteerd met ondernemingen, cash flow en eigen vermogen. Hierin miste ik de waardering voor het menselijk kapitaal. Dit heeft geleid tot de Bank voor Bewustzijn waarbij ik uitga dat bewustzijn het enig waardevaste kapitaal is. De Bank voor Bewustzijn besteedt aandacht aan de mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten en streeft naar een vergroting van zelfinzicht, zelfmanagement, sociaal bewustzijn en relatiemanagement, zoals dat zich uit in diverse vormen van leiding geven (o.a. democratisch, inspirerend, gelijkwaardigheid, coachend, tempo aanjagend en autoritair). Ik doe dit op individueel, of op groepsniveau. Ik werk met beroepscoaches die naast hun professie als coach ook een gedegen zakelijke en commerciële achtergrond hebben. Bovendien hebben zij een jarenlange ervaring. Ik richt mij op middenkader en hoger kader bij financiële dienstverleners, maritieme sector, medische wereld, familiebedrijven, MKB, semi-overheid, etc.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s