Mental fitness in taal en muziek

De muziek is, zoals het woord, een taal, maar deze taal richt zich tot verschillende vermogens, zoals sfeer, gewaarworden, gevoeligheid.

De muziek schept een sfeer, zij biedt een onderwerp tot nadenken aan, maar laat onmiddellijk een gewaarwording ontstaan; zij wendt zich dus eerder tot het hart, tot de gevoeligheid die een ander soort begrip is.

Het woord richt zich eerder tot de intelligentie en, om begrepen te worden, vraagt ze aandacht en concentratie. In zekere mate raakt het woord eveneens aan het gevoel, maar op de tweede plaats; zij wendt zich vooral tot het verstand, je moet eerst de betekenis begrepen hebben om een emotie te voelen.

Deze emoties, die ontstaan nadat het verstand de betekenis heeft begrepen, kunnen een positieve dan wel negatieve lading krijgen. Zoals vrolijkheid, vriendelijkheid, goedheid, schoonheid, vreugde, vrede, zachtheid, wijsheid versus woede, trots, geweld, wrok, hebzucht, pijn, luiheid, verdriet.

In jouw leven is het belangrijk om er een gewoonte van te maken tijd te besteden aan deze twee vormen van taalgebruik, het woord en de muziek , om deze twee vermogens harmonieus te kunnen ontwikkelen; het nadenken en de gevoeligheid.

Vooral toon dankbaarheid voor dat wat je bent,

wat je mag meemaken,

hoe je je ontwikkelt.

Over bankvoorbewustzijn

Rond mijn 30ste werd ik getriggerd door de vraag “Heb ik of ben ik een identiteit?” Wat is het verschil tussen hebben en zijn, vorm en vormloos, bezit en vreugde? Tijdens mijn bankcarrière werd ik geconfronteerd met ondernemingen, cash flow en eigen vermogen. Hierin miste ik de waardering voor het menselijk kapitaal. Dit heeft geleid tot de Bank voor Bewustzijn waarbij ik uitga dat bewustzijn het enig waardevaste kapitaal is. De Bank voor Bewustzijn besteedt aandacht aan de mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten en streeft naar een vergroting van zelfinzicht, zelfmanagement, sociaal bewustzijn en relatiemanagement, zoals dat zich uit in diverse vormen van leiding geven (o.a. democratisch, inspirerend, gelijkwaardigheid, coachend, tempo aanjagend en autoritair). Ik doe dit op individueel, of op groepsniveau. Ik werk met beroepscoaches die naast hun professie als coach ook een gedegen zakelijke en commerciële achtergrond hebben. Bovendien hebben zij een jarenlange ervaring. Ik richt mij op middenkader en hoger kader bij financiële dienstverleners, maritieme sector, medische wereld, familiebedrijven, MKB, semi-overheid, etc.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s