Mental fitness en symbolen

De koninklijke macht heeft de scepter en de wereldbol als symbool. Telkens als een persoon wordt voorgesteld met een staf in zijn rechterhand en een wereldbol in zijn linkerhand, weten we dat het om een koninklijk personage gaat.

Maar wat weten we van de diepe betekenis van deze twee voorwerpen? En weten de vorsten het zelf eigenlijk wel? In het algemeen wordt de staf beschouwd als SYMBOOL van het gezag, en de wereldbol als dat van het grondgebied waar binnen dat gezag wordt uitgeoefend.

In werkelijkheid gaat het nog verder. De scepter en de wereldbol vertegenwoordigen de werking van het mannelijke en vrouwelijke principe. Het mannelijke principe wordt altijd gesymboliseerd door een rechte lijn (een scepter, een hermesstaf, een speer, een zwaard, een zuil, een boom), en door de rechterhand. De rechterkant van ons lichaam, de reden, de ratio. En het vrouwelijke principe wordt gesymboliseerd door een gebogen lijn (alle bolle of ronde voorwerpen zoals een bol, een vaas, een kelk of ook een afgrond of een grot), en door de linkerhand. De linkerkant van ons lichaam, het hart, het gevoel.

Doe aan MENTAL FITNESS, houdt de scepter en de wereldbol vast. en werk eraan dat je de twee principes begrijpt en ermee weet te leven en te werken.

Over bankvoorbewustzijn

Rond mijn 30ste werd ik getriggerd door de vraag “Heb ik of ben ik een identiteit?” Wat is het verschil tussen hebben en zijn, vorm en vormloos, bezit en vreugde? Tijdens mijn bankcarrière werd ik geconfronteerd met ondernemingen, cash flow en eigen vermogen. Hierin miste ik de waardering voor het menselijk kapitaal. Dit heeft geleid tot de Bank voor Bewustzijn waarbij ik uitga dat bewustzijn het enig waardevaste kapitaal is. De Bank voor Bewustzijn besteedt aandacht aan de mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten en streeft naar een vergroting van zelfinzicht, zelfmanagement, sociaal bewustzijn en relatiemanagement, zoals dat zich uit in diverse vormen van leiding geven (o.a. democratisch, inspirerend, gelijkwaardigheid, coachend, tempo aanjagend en autoritair). Ik doe dit op individueel, of op groepsniveau. Ik werk met beroepscoaches die naast hun professie als coach ook een gedegen zakelijke en commerciële achtergrond hebben. Bovendien hebben zij een jarenlange ervaring. Ik richt mij op middenkader en hoger kader bij financiële dienstverleners, maritieme sector, medische wereld, familiebedrijven, MKB, semi-overheid, etc.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s